Colindători români în Capitala Austriei

Sala de festivități a Primăriei din Viena a răsunat ieri, 9 decembrie 2011, de colindele interpretate de Corul „Doxologia” al Catedralei episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare. Concertul a fost organizat în cadrul Târgului de Crăciun Vienez, la invitația Departamentului de cultură din cadrul Primăriei Viena, și a adunat câteva sute de oameni.

Corul „Doxologia” al Catedralei episcopale „Sfânta Treime” din Baia Marea fost însoțit în Capitala Austriei de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La final dirijorul corului Aurelian Petrică Covaciu a primit din partea Primariei Vienei un document de apreciere.

De asemenea astăzi 11 decembrie 2011 corul „Doxologia” al Catedralei episcopale din Baia Mare și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, au vizitat, mai multe obiective culturale vieneze, după cum ne informează TRINITAS TV.

Colindătorii români au mers la Catedrala „Sfântul Ștefan” și la Biserica „Sfântul Petru”, unde au susținut un scurt concert, apoi au vizitat Opera, Palatul Imperial Hofburg, Muzeul de istorie a artelor și Palatul Schonbrunn.

În această duminică, Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul va oficia Sfânta Liturghie în biserica ortodoxă românească din Viena. Răspunsurile la slujbă vor fi date de corul Catedralei episcopale din Baia Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente