Colindători la Patriarhie

Ansamblul vocal-instrumental „Gura Izvorului” l-a colindat sâmbătă, 15 decembrie 2012, pe Patriarhul României. Colindătorii de la școala Gimnazială Vatra Moldoviței, Suceava, au fost conduși de directorul instituției, dl. Traian Pușcă și de prof. Ilaria Pușcă. Au fost intonate colinde tradiționale și o urătură specifică zonei.

Preafericirea Sa i-a felicitat pentru păstrarea tradițiilor românești: „Ne-am bucurat foarte mult că și anul acesta am văzut bogăția deosebită a cântărilor specifice sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou ale bucovinenilor. Cu adevărat Bucovina este o grădină a frumuseților naturii, dar și a culturii populare izvorâtă din credința creștină. Vă felicităm și pentru că ați venit de la o distanță foarte mare într-o vreme în care în Bucovina și Moldova este mult omăt, ninsoare, viscol, dar credința puternică și dragostea față de tradițiile populare românești, creștine este, de asemenea, foarte vie; este o pildă, un model pentru toată țara această tradiție a Bucovinei și, așa cum s-a subliniat, este foarte frumos că frumusețile naturii au inspirat frumusețile culturii în Bucovina.

„Am venit cu drag la Patriarhie să prezentăm obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă. Grupul este format din profesori, elevi, părinți și bunici ai celor de la școală, gospodari din cele trei sate ale comunei Vatra Moldovița”, a spus prof. Ilaria Pușca.

La final, Patriarhul României a oferit daruri colindătorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente