Colindători la Palatul Patriarhiei

Ca în fiecare an, înaintea marelui Praznic al Nașterii Domnului, la Palatul Patriarhiei de pe „Colina Bucuriei” vin cetele de colindători pentru a-l colinda pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, informează TRINITAS TV.

În această seară, tinerii de la „Oastea Domnului” au venit să-l colinde pe Patriarhul României.

„Ne bucurăm că veniți în fiecare an și în același timp ne bucurăm că aveți o lucrare misionară printre tineri și aveți o mulțime de studenți acolo în jur, câteva cămine studențești. Când se va termina Biserica de pictat și va fi redată slujbelor religioase atunci o să mai stați de vorbă cu cei care sunt în jur prezenți acolo și aceasta înseamnă că deodată păstrăm tradiția noastră ortodoxă, dar și ieșim în întâmpinarea celor care au nevoie de un sfat bun, de o încurajare, de o lumină a Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Tinerii de la „Oastea Domnului” au venit la Palatul Patriarhiei însoțiți de păstorul lor sufletesc. În toată această perioadă ei merg pe la casele familiilor lor și pe la ale cunoscuților pentru a le aduce vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

„Este o mare bucurie să ne aflăm aici la acest ceas al Sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și o mare bucurie să-l colindăm cu această ocazie pe Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”, a mărturisit Pr. Ștefan Tigău, coordonator „Oastea Domnului” București.

Tot în această seară au colindat la Patriarhie aproape 200 de membri ai ASCOR. Tinerii au interpretat colinde tradiționale românești și au primit, la final, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel daruri.

„Ne bucurăm că dumneavoastră faceți o misiune deosebită prin prezența în mijlocul tinerilor în societate, prin rugăciune mai întâi. Asociația Studenților Ortodocși Români are o șansă mare și anume, aceea de a binevesti iubirea lui Dumnezeu față de oameni și de a menține în rândurile tineretului, în rândul studenților flacăra credinței, mai ales într-o lume din ce în ce mai indiferentă la valorile spirituale”, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

A devenit deja o tradiție ca tinerii de la ASCOR să colinde, în preajma sărbătorilor Nașterii Domnului, la Patriarhie.

„Au colindat în căminele studențești, în azilele de bătrâni, în orfelinate și în spitale și mai au câteva zile de colindat. În seara aceasta au fost primiți de Patriarhul României și este o mare bucurie pentru noi pentru faptul că așa cum în Postul Mare când luăm putere la mijlocul Postului de la Duminica Crucii la fel acum am luat și noi putere de la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel prin binecuvântare, încurajare și prin cuvintele foarte călduroase pe care ni le-a adresat. Este o mare bucurie pentru noi deoarece studenții, tinerii, sunt foarte dornici de a se apropia de Biserică. În seara aceasta am venit cu studenți din toate Universitățile din București de la toate Facultățile din București, foarte puțini de la Teologie pentru faptul că ei au alte misiuni și iată, este o sărbătoare academică, o sărbătoare a lumii universitare”, a spus Pr. Vasile Gavrilă, coordonator ASCOR București.

Comentarii Facebook


Știri recente