Colindători la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit astăzi, 20 decembrie, începând cu ora 18:00, trei grupuri de colindători, în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

Primul grup de colindători format din 12 persoane a fost coordonat de părintele Florentin Moldovan, din Parohia Perișor, comuna Chiuza, județul Bistrița-Năsăud. Al doilea grup a fost format din mai mulți elevi de la Școala nr. 87 „Mihai Botez” din București, coordonați de dna. învățătoare Daniela Bunea și de dna. prof. Maria Bocșa-Mălin.

De asemenea, Patriarhul României a fost colindat, începând cu ora 19:00, de către grupul de colindători „Datina românească” al Asociației „Tradiția Românească” din București, coordonat de părintele Vladimir Alexa.

După interpretarea colindelor tradiționale, toți colindătorii au primit binecuvântare și daruri din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române.

‘Este o mare bucurie să păstrăm tradițiile noastre românești cu bogăția lor spirituală și în același timp să avem conștiința că astăzi cu ‘strămoși cânt în cor colindul sfânt și bun, tot moș era și-n vremea lor bătrânul Moș Crăciun’. Colindele sunt o liturghie a spiritualității românești de-a lungul generațiilor, de-a lungul veacurilor. Deci, prin aceasta noi aducem bucurie în case, și mai ales copiilor, și dăm slavă lui Dumnezeu pentru binecuvântarea pe care ne-a dăruit-o și ne-o dăruiește permanent în cel mai mare dar al lui Dumnezeu Tatăl, trimiterea Fiului său cel veșnic, Iisus Hristos, în lume pentru mântuirea tuturor’, a spus Preafericirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente