Colindători basarabeni la Palatul Patriarhiei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a fost colindat, astăzi, 20 decembrie 2012, de membrii Grupului Folcloric Opincuța al Liceului Ion Creangă din Chișinău.

Copiii au interpretat colinde tradiționale românești și au dansat în costume populare, după cum informează Radio TRINITAS.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a mulțumit și i-a felicitat pentru prestația artistică: „Vă felicităm pentru modul în care ați prezentat artistic aceste cântări tradiționale românești și pentru frumoasele costume populare pe care le-ați arătat. În mod deosebit, apreciem pe acești copii care au venit de departe, băieți și fete, împreună cu cei adulți ca să ne reamintească nu numai Sărbătoarea Crăciunului, a Anului Nou și a Botezului Domnului, ci și unitatea de suflet, cuget și simțiri a românilor care locuiesc de o parte și de alta a Prutului. Ați arătat aici o frumoasă tradiție a colindelor doinite, dar și o deschidere apoi spre jocurile și dansurile acestea legate de Anul Nou: Plugușorul, Capra, Căluții, încât o gamă deosebită de prezentări artistice arată bogăția spirituală și creativitatea dvs. și în același timp o muncă deosebită pentru a pregăti aceste cântări și aceste colinde într-un mod plăcut, frumos și într-un mod prin care vedem cum bucuria se transmite de la colindători la cei ce-i primesc în casă”.

Ansamblul „Opincuța” este laureat a numeroase festivaluri de folclor, naționale, dar și internaționale.

„Ansamblul nostru are 22 de activitate artistică, am fost în mai multe țări ale lumii, peste tot mergem ca în străinătate, în România venim ca acasă. Urăm românilor de pretutindeni un an nou fericit, un an nou bun, bucurie în casă, în suflet, și tot ce-i mai bun să ne dea Domnul”, a declarat pentru TRINITAS TV Maria Lupu, director artistic, Ansamblul folcloric „Opincuța” – Chișinău.

Colindătorii au fost răsplătiți la final cu daruri. Ansamblul Opincuța va mai colinda zilele acestea și la alte instituții din Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente