‘Colind pentru sufletul tău’ organizat la sediul Protoieriei III Capitală

‘Colind pentru sufletul tău’ s-a intitulat concertul de la sediul Protoieriei III Capitală, desfășurat luni, 20 decembrie. Potrivit tradiției, au fost împărțite 240 de pachete pentru persoanele asistate social, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

Concertul a fost precedat de prezentarea părintelui Alin Hotcoleanu, preot de caritate la Spitalul de Dermato-Venerice ‘Scarlat Longhin’, care a arătat semnificația sărbătorii Nașterii Domnului și pregătirea pentru această sărbătoare. ‘Precum magii au adus Mântuitorului Iisus Hristos daruri: aur, smirnă și tămâie, și noi, în aceste zile, oferim daruri din partea noastră, a protoieriei, a Bisericii. Noi astăzi suntem chemați să ne curățim trupește, să primim pe Pruncul născut, să-L primim în ieslea și peștera sufletului nostru, să ne deschidem inimile și sufletul pentru a se naște și în noi Pruncul Iisus Hristos și să-L simțim și noi ca un Mântuitor al nostru, al fiecăruia, și viața noastră să devină mai bogată, mai curată, mai frumoasă, precum cântăm așa de frumos în aceste colinde’, a spus părintele Alin Hotcolean.

A urmat concertul de colinde susținut de Corala ‘Dominus’ a Parohiei ‘Șerban Vodă’ din Capitală. Grupul coral a fost dirijat de Gabriel Mihai Niță.

240 de persoane asistate social din Protoieria III Capitală au primit câte un pachet în valoare de 9.000 de lei. După cum ne-a declarat părintele protoiereu Dinu Pompiliu, ‘100 de pachete au fost destinate copiilor, iar 140, familiilor neajutorate, aflate în evidența Biroului de asistență socială al Protoieriei IIII’. Pachetele pentru adulți au conținut alimente de bază precum făină, ulei, zahăr, orez, salam, cașcaval și un cozonac, iar cele pentru copii au conținut fructe și dulciuri.

Contează mai mult sprijinul sufletesc

Pachetele cu alimente și dulciuri au fost pregătite de Cristina Untariu și Cecilia Muja, asistenți sociali în cadrul Biroului social al protoieriei amintite.

Comentarii Facebook


Știri recente