Colind pentru cei din închisoare

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, un grup de tineri din Parohia Herești, coordonați de părintele Podaru Mihăiță, parohul bisericii și consilier pe probleme de patrimoniu în cadrul Centrului Eparhial, au susținut ieri, 20 decembrie 2011, un concert de colinde tradiționale la Penitenciarul de maximă siguranță din mun. Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

Actualizând în fiecare an amintirea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, tinerii colindători din Herești, prin frumusețea interpretării colindelor, au adus lumină în sufletele persoanelor private de libertate din penitenciar. Cu acest prilej, în prezența conducerii acestei instituții, părintele Podaru Mihăiță a rostit și un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța deosebită a colindelor care arată, prin conținutul lor, ce au simțit, au gândit, au realizat, părinții părinților noștri; arată dragostea, credința și suferința lor pentru idealuri. Colindele, purtate cu dragoste pe buzele copiilor prezintă cel mai bun și cel mai curat material de educație religioasă, morală și națională a tineretului român.

La final, persoanele private de libertate au primit daruri special pregătite pentru acest moment. La rândul lor deținuții au oferit colindătorilor icoane pictate și obiecte sculptate în atelierul Penitenciarului.

Acest eveniment intitulat „Hristos Se naște, slăviți-L!’, a fost posibil datorită colaborării dintre Episcopia Giurgiului, Consiliului Județean Giurgiu, Inspectoratul de Poliție al Județului Giurgiu și Penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente