Colind cu scop caritabil în Arhiepiscopia Sibiului

An de an, în preajma Crăciunului, angajații Arhiepiscopiei Sibiului alături de tineri voluntari din filiala locală ASCOR, elevi de la Colegiul Tehnic Cibinum și elevi de la Organizația Tinerilor a Colegiului Național ‘Octavian Goga’ pornesc, încărcați de daruri, în căutarea celor necăjiți, pentru a le aduce vestea cea bună a Nașterii Domnului.

După cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania, timp de mai multe zile, tinerii, alături de părintele Vasile Cristian Dariciuc, coordonatorul Departamentului pentru tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au colindat cartiere precum Gușterița, Lazaret, Ștefan cel Mare, Terezian – Țiglari, Valea Aurie, Ștrand, Turnișor, unde au găsit persoanele cu probleme financiare aflate în atenția Asociației ‘Pro Vita’ Sibiu sau a Biroului social al Arhiepiscopiei Sibiului. Tinerii au cântat colinde la ușa celor la care prea puțini merg să bată, aducând astfel, pe lângă pachetul cu alimente necesar pentru masa de Crăciun, și o rază de speranță în sufletele celor uitați de semenii lor.

„Acțiunea este o continuare a celor întreprinse și în anii trecuți, am fost acasă la familii necăjite, cu mulți copii, la bătrâni singuri, la persoane cu handicap”, a spus pr. Vasile Cristian Dariciuc, care a adăugat că cele 50 de pachete cu alimente au fost oferite ca donație de Selgros Brașov. De asemenea, „foarte impresionantă a fost mobilizarea tinerilor elevi și studenți care au dorit să îi colinde pe cei necăjiți”, a mai spus pr. Dariciuc.

Comentarii Facebook


Știri recente