Colecte pentru sinistrații din sudul țării

Creștinii ortodocși transilvăneni sunt, zilele acestea, alături de semenii lor din sudul țării rămași izolați din cauza zăpezilor. Zeci de parohii din Protopopiatul Brașov au devenit deja centre de colectare a ajutoarelor pentru sinistrații din zonele afectate de viscol și de căderile masive de zăpadă din sudul țării. Și parohiile din Protopopiatul Sibiu au început să colecteze ajutoare pentru sinistrați, până în prezent fiind strânse trei camioane de haine și alimente care au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

Conform celor precizate de părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopop de Brașov, în protoieria pe care o păstorește, în cadrul parohiilor se fac colecte de alimente, haine, și mai ales bani. Din fondurile strânse urmează să se cumpere alimente care vor fi distribuite sinistraților.

De asemenea, și parohiile din Protopopiatul Sibiu au început să colecteze ajutoare pentru sinistrați, până în prezent fiind strânse trei camioane de haine și alimente care au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, conform celor precizate de părintele protopop Ioan Coșa. ‘Ajutoarele colectate în parohiile din Protopopiatul Sibiu au fost direcționate către ISU, pentru că noi nu avem posibilitatea să le transportăm’, a spus pr. Coșa, care a adăugat că parohiile continuă să strângă alimente și haine pentru persoanele sinistrate din sudul țării.

Acțiuni similare sunt desfășurate și în Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, în parohiile din eparhiile componente.

În Episcopia Sălajului, după cum ne informează Ziarul Lumina, în special în bisericile din municipiul Zalău, s-a făcut, duminică, un apel către credincioși pentru a veni în sprijinul celor afectați de intemperii.

‘S-au solicitat în special alimente neperisabile, alimente de bază, conserve, tot ce poate fi transportat fără probleme’, a precizat părintele consilier Gabriel Viorel Gârdan din cadrul Episcopiei Sălajului. Colecta s-a realizat în colaborare cu unitatea militară din Zalău, care a organizat și transportul alimentelor.

Și în bisericile din Bihor s-a făcut, duminică, un apel pentru ajutorarea sinistraților, până în prezent fiind strânse mai multe bunuri, și mai ales alimente neperisabile, conform celor precizate de părintele consilier social Laurențiu Lazăr, din cadrul Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…