Colecte pentru Centrul de asistență socială și îngrijire la domiciliu „Sf. M. Mc. Mina”

Reprezentanții Centrului de asistență socială și îngrijire la domiciliu „Sf. M. Mc. Mina” din cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au strâns la sfârșitul acestei săptămâni fonduri pentru persoanele care beneficiază de servicii de îngrijire, medicale, de recuperare și sociale, informează Ediția de Moldova a „Ziarului Lumina”. Sâmbătă, 6 februarie 2010, enoriașii de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Galata din Iași, ce aparține de Protopopiatul Iași 1, au sprijinit activitatea Centrului, în timp ce ieri, credincioșii de la Biserica „Sf. Vasile cel Mare” din cartierul ieșan Tătărași, din Protopopiatul Iași 2, au contribuit de asemenea pentru asistații sociali la domiciliu.

Proiectul de acordare a asistenței sociale la domiciliu al Fundației „Solidaritate și Speranță” este sprijinit de Direcția de Asistență Comunitară a Primăriei Municipiului Iași și oferă servicii unui număr de 120 de persoane imobilizate ori greu deplasabile, afectate de boală, sărăcie și excluziune socială, neglijate, părăsite sau fără familie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Cătălina Fădur, coordonatorul Centrului de Asistență Socială și îngrijire la domiciliu „Sfântul Mare Mucenic Mina”: „Enoriașii ne-au primit cu înțelegere și sunt foarte deschiși la ideea de a ajuta pe semenii noștri care se află în situații dificile, care sunt afectați de boli, sărăcie și excluziune socială. Noi sperăm să continuăm acțiunea pe tot parcursul acestui an dar fondurile sunt limitate. Suntem sprijiniți în principal de Direcția de Asistență Comunitară a Primăriei Municipiului Iași dar bineînțeles că serviciile sunt scumpe, perioada este dificilă și oamenii solicită din ce în ce mai mult ajutor din partea noastră. De aceea, avem nevoie de fonduri, avem nevoie de ajutor de la comunitate”.

Serviciile gratuite oferite beneficiarilor sunt: consultații și tratamente medicale injectabile sau perfuzabile, efectuarea de electrocardiograme, dozarea glicemiei, pansarea rănilor, tratamentul escarelor, medicamente gratuite și kinetoterapie. Cei care doresc să contribuie la ajutorarea acestor persoane pot pot veni la sediul Fundației „Solidaritate și Speranță”, situat în Iași, pe str. Costache Negri, nr. 48, lângă Biserica „Sf. Sava”, sau pot face depuneri în contul RO 08 BACX 0000 0030 1208 2003.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…