Colecte pentru ajutoarea sinistraților, în Protopopiatul Bârlad

Urmând apelul și îndemnul făcut de Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, preoții și credincioșii Protopopiatului Bârlad au răspuns cu dragoste și implicare creștină, adunând până în prezent peste 40 de tone de ajutoare, ce constau în porumb, grâu, făină de grâu și porumb, ulei, zahăr, orez, și suma de 30.000 de lei, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Primul transport către sinistrații din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a fost organizat ieri.

Primul transport de 25 tone de ajutoare a plecat ieri către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care le va distribui în parohiile ce au fost afectate de inundațiile din această vară. Această faptă creștină de ajutorare va continua și în zilele următoare, când un alt transport va pleca în zonele afectate de inundații. Sumele colectate vor fi preluate de la parohii, pe bază de procese-verbale întocmite de comitetele parohiale, și vor fi distribuite prin Fondul ‘Filantropia’ al Centrului eparhial Huși în zonele afectate de ultimele inundații credincioșilor aflați în mari nevoi sau vor fi folosite pentru reconstrucția și refacerea gospodăriilor. Colectele care s-au organizat au pornit dintr-un imbold creștin, dat fiind faptul că însăși zona Bârladului, în urmă cu mulți ani, a fost afectată grav de inundații. Astfel, locuitorii din orașul Bârlad, dar și din localitățile din împrejurimi au cunoscut gravitatea inundațiilor.

30.000 de lei de la credincioșii Protopopiatului Bârlad

La nivel de protopopiat s-a organizat strângere de fonduri, alimente neperisabile și cereale. Până în prezent s-au colectat peste 40 de tone de ajutoare și o sumă de 30.000 de lei care vor fi distribuite în zonele afectate de inundații. ‘Este interesantă solidaritatea oamenilor, care, atunci când Biserica apelează la ei, din puținul pe care îl au dau cu toată dragostea celor care nu mai au nimic. Ajutoarele sunt semnul dragostei creștine și al faptei milei creștine pentru cei care nu mai au nimic din punct de vedere material în urma inundațiilor. Campania de colectare nu este nici pe departe încheiată, ci este într-un proces de derulare. Până pe 15 august toate ajutoarele vor fi distribuite. Toate sumele sunt colectate din parohii prin implicarea Comitetului parohial, ele urmând a fi vărsate prin proces-verbal către protopopiat. Punctele de colectare au fost organizate în toate parohiile, iar ajutoarele au fost aduse ulterior către sediul Protopopiatului Bârlad. Astfel, astăzi (n.r. – ieri) s-a organizat încărcarea alimentelor care au fost trimise către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților’, a declarat pr. Vasile Lăiu, protopop al Protopopiatului Bârlad.

Comentarii Facebook


Știri recente