Colectă pentru sinistrații români organizată de Comunitatea Ortodoxă Română din Cipru

Comunitatea Ortodoxă Română din Cipru a organizat la finalul Sfintelor Liturghii oficiate la Nicosia o colectă pentru sinistrații din România rămași fără adăpost în urma inundațiilor catastrofale din vara acestui an, informează site-ul www.cor-nicosia.com, citat de „Ziarul Lumina”.

Părintele Petre Matei a trimis Patriarhiei Române colecta pe care comunitatea românească din Cipru a strâns-o în contul special deschis la București.

Comunitatea Ortodoxă Română din Cipru a fost înființată în anul 1995 cu denumirea de ‘Alianța Românilor din Cipru’, având ca bază de pornire politica promovată de țara noastră față de cetățenii români, care viețuiesc în afara granițelor României. Prin înființarea acestei comunități se dorește organizarea credincioșilor de aici în vederea păstrării datinilor și obiceiurilor românești, a limbii materne și a credinței strămoșești, în vederea promovării civilizației și culturii naționale, pe de o parte, și, pe de altă parte, pentru cunoașterea mai amănunțită a problemelor cu care se confruntă românii aflați în afara hotarelor țării și pentru rezolvarea lor.

Părintele Petre Matei a fost trimis în misiune pentru comunitatea ortodoxă românească din Cipru, de către Patriarhia Română, în anul 1995.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…