Colectă pentru sinistrați în Arhiepiscopia Râmnicului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, din data de 13 februarie Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a inițiat o colectă în toate parohiile din cele trei protopopiate ale eparhiei în scopul ajutorării sinistraților din județele țării afectați de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă, după cum ne informează arhiram.ro.

„La nivelul Protopopiatului Râmnicu Vâlcea, colecta se desfășoară în toate bisericile din municipiu și la centrele de colectare organizate de către Prefectura și Consiliul Județean Vâlcea, cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea, și constă în alimente greu perisabile (apă, orez, zahăr, paste făinoase, ulei, conserve, etc), îmbrăcăminte și încălțăminte. Ajutoarele sunt încărcate în camioane pe parcursul colectării și trimise cu ajutorul autorităților locale în localitățile izolate din țară”, a menționat Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Până la ora actuală din datele Sectorului Social-Filantropic în cele trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Râmnicului s-au strâns alimente neperisabile în cantitate de 1100 kg. Colecta a debutat în ziua de 13 februarie 2012 și va dura pe toată perioada vremii nefavorabile.

Comentarii Facebook


Știri recente