Colecta pentru Fondul Central Misionar

Ca în fiecare an, mâine 4 martie 2012, în prima duminică a Postului Sfintelor Paști, în toate parohiile și mănăstirile din Patriarhia Română se va da citire Scrisorii pastorale a Sfântului Sinod adresată clerului și credincioșilor ortodocși români de pretutindeni cu ocazia sărbătorii Ortodoxiei și a organizării colectei pentru fondul Central Misionar.

„Încă din vremea păstoririi Patriarhului Justinian Marina s-a hotărât de către Sfântul Sinod ca în Duminica Ortodoxiei să se adreseze o scrisoare pastorală din partea tuturor ierarhilor către credincioși, monahi și preoții din întreaga Patriarhie Română. Credincioșii sunt îndemnași să confirme ortodoxia credinței prin ortopraxie, adică prin trăirea creștină concretizată în fapte de milostenie. Astfel, Sfântul Sinod adresează Pastorala care se citește în toate bisericile din țară și străinătate tocmai pentru a marca, pe de o parte, semnificația acestei duminici a Ortodoxiei și pe de altă parte pentru organizare colectei pentru ajutorării săracilor”, a precizat Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar Patriarhal.

Tradiționala colectă pentru Fondul Central Misionar va fi organizată și în eparhiile ortodoxe românești din diaspora.

„Fondul Central Misionar este colecta tradițională anuală a Patriarhiei Române și sumele care sunt colectate sunt destinate în principal unităților de cult cu venituri reduse din țară, dar și din străinătate. Sunt vizate cu precădere județele Harghita și Covasna și Episcopia care le păstorește din cauza situației dificile în care se află, dar și Valea Timocului și alte teritorii din țară și din afara țării în care condițiile sunt mai dificile pentru pastorație și atunci este nevoie de un sprijin centralizat din partea Patriarhiei Române care evaluează nevoile în funcție de cererile primite și transmite o parte sau pe cât posibil din sumele necesare”, a spus părintele Ionuț Corduneanu, vicar-administrativ patriarhal, după cum ne informează TRINITAS TV.

Colecta pentru Fondul Central Misionar se desfășoară în biserici până pe 25 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…