Colecta pentru Fondul Central Misionar

Tradiționala colectă pentru Fondul Central Misionar va fi organizată anul acesta, pentru prima oară în istoria Bisericii noastre, și în eparhiile ortodoxe românești din diaspora.

„Fondul Central Misionar este colecta tradițională anuală a Patriarhiei Române și sumele care sunt colectate sunt destinate în principal unităților de cult cu venituri reduse din țară, dar și din străinătate. Sunt vizate cu precădere județele Harghita și Covasna și Episcopia care le păstorește din cauza situației dificile în care se află, dar și Valea Timocului și alte teritorii din țară și din afara țării în care condițiile sunt mai dificile pentru pastorație și atunci este nevoie de un sprijin centralizat din partea Patriarhiei Române care evaluează nevoile în funcție de cererile primite și transmite o parte sau pe cât posibil din sumele necesare”, a spus părintele Ionuț Corduneanu, vicar-administrativ patriarhal, după cum ne informează TRINITAS TV.

Colecta pentru Fondul Central Misionar va fi organizată în primele două duminici ale Postului Mare, pe 13 și pe 20 martie, precum și de sărbătoarea Bunei Vestiri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…