Colectă pentru ajutorarea sinistraților în Mitropolia Basarabiei

Comunicat

Marți, 5 august 2008, ÎPS Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a prezidat Celula de criză formată în cadrul Mitropoliei în legătură cu calamitățile abătute în ultimul timp peste raioanele Moldovei.

În cadrul ședinței, dl Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, a prezentat un raport despre colectarea fondurilor pentru sinistrați. ÎPS Mitropolit și Exarh Petru Păduraru a dat indicații ca ajutoarele adunate să fie direcționate preponderent către satele care au avut parte de o mai mică mediatizare, astfel încât nici un cătun îndepărtat să nu fie uitat.

Amintim că la 28 iulie curent cu binecuvântarea Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei a fost formată o Celulă de criză în cadrul Mitropoliei Basarabiei, pentru a gestiona procesul de întrajutorare a persoanelor, care au avut de suferit în urma ploilor torențiale și a inundațiilor. Din celula de criză fac parte PC Pr. Consilier Vlad Mihăilă, PC Pr. Consilier Valeriu Matciac, PC Pr. Consiler Iulian Budescu, PC Pr. Ioan Cosoi, secretar eparhial, PC diac. Andrei Deleu, Șeful Cancelariei Mitropoliei Basarabiei, și dl Igor Belei, director al Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente