Colectă în Parohia Sârbi din Protopopiatului Marghita

Având în vedere că viața și sănătatea omului sunt daruri ale lui Dumnezeu față de care Biserica își arată mereu grija, Sântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în Pastorala la Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română, îndemna părintește copiii și tinerii din Biserica noastră „să își aducă aminte de cei neajutorați, să viziteze și să ajute oamenii singuri, bolnavi și săraci, fie acasă, fie la patul de spital sau în așezămintele sociale, prețuind și aducând alinare celor aflați în suferință și celor vârstnici.”

Acum, când toată suflarea creștină se pregătește pentru măritul praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care S-a făcut Om din iubire milostivă pentru oameni și pentru mântuirea lor, grija pentru om trebuie să fie mărturie a iubirii creștine în societate.

La îndemnul și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în fiecare parohie se organizează în această perioadă binecuvântată a Postului Nașterii Domnului activități social-filantropice prin care părinții slujitori, împreună cu toată suflarea parohiei, dăruiesc celor aflați în nevoi mângâiere sufletească și plinire materială.

După cum a precizat Părintele Petru Gut, credincioși din Parohia Sârbi, Protopopiatului Marghita, sub îndrumarea părintelui paroh Florin Cristian Moisa, s-au unit cu mic cu mare și, în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie 2012, au organizat colecta numită: „Sfântul Nicolae ajunge la toți copiii”. S-a adunat suma de 1.000 lei, bani cu care s-au achiziționat haine, dulciuri și alimente, care au fost oferite cu mult drag copiilor aflați la Centrul Multifuncțional „Sfânta Ecaterina”, din localitatea Chiraleu, Protopopiatul Marghita. Există deja o tradiție ca în fiecare an, în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, copiii de aici să fie vizitați de credincioșii parohiei Sârbi. A fost un moment de mare bucurie duhovnicească, care s-a citit pe chipul tuturor.

Ca un prinos de recunoștință adus binefăcătorilor lor, copiii au colindat, prezentându-și un întreg repertoriu de colinde tradiționale românești. Întreaga reprezentație a adus în sufletele tuturor bucurie, copiii fiind apreciați cu binemeritate aplauze. Oaspeții au promis că vor venii și altă dată, pentru că au simțit dragostea cu care au fost răsplătiți.

Comentarii Facebook


Știri recente