Colectă de peste 500.000 lei pentru sinistrații maramureșeni

Cluj-Napoca, 10 septembrie 2008

Comunicat de presă

Colectă de peste 500.000 lei pentru sinistrații maramureșeni

În urma chemării la faptă bună adresată credincioșilor de Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu al Clujului, în bisericile, mânăstirile Eparhiei și la Catedrala mitropolitană a fost organizată, in perioada 15-31 august, o colectă in sprijinul fraților maramureșeni, crunt loviți de pe urma recentelor inundații. Colecta se cifrează la suma de 500.538 lei.

La aceasta se adaugă și suma de 2.000 de Euro colectată de organizația „Romanian Heritage Association” din SUA, care s-a alăturat chemării.

Parohiile Viișoara I și II – protopopiatul Turda au trimis în zona sinistrată 5 tone de cereale, iar protopopiatul Gherla va distribui hainele, adunate pentru colectă.

Suma totală a fost expediată în contul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care va distribui ajutoarele, după nevoi, persoanelor sinistrate, indiferent de confesiune sau etnie.

În numele celor care vor beneficia de acest ajutor, Mitropolitul Bartolomeu le multumește protopopilor, preoților și credincioșilor, cu binecuvântări.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…