Cocert – concurs desfasurat cu prilejul Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva la Asezamantului Medical Socio-Caritativ ‘Providenta’

In sala de conferinte a Asezamantului Medical Socio-Caritativ ‘Providenta’ a avut loc in aceasta seara cea de-a II-a editie a Concursului Coral sustinut de elevii Seminariilor Teologice Ortodoxe din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Editia de anul acesta s-a intitulat ‘Bucura-te, Sfinte Stefane, aparator al crestinatatii’ si a fost dedicata Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant de la a carui trecere la cele vesnice se implinesc anul acesta 500 de ani.

Corurile participante au avut de interpretat obligatoriu cate o cantare religioasa, una cu trimitere la personalitatea Sfantului Voievod Stefan cel Mare si inca o cantare la alegere.

Presedintele juriului a fost Prea Cucernicul Parinte Profesor Vasile Stanciu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj, iar membrii componenti ai juriului au fost: Prea Cucernicul Pr.Lector.Dr. Alexandrel Barnea de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, Prea Cucernicul Pr.Prof. Vasile Grajdean de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Andrei Saguna’ din Sibiu, Prof. Dr. Eugen Dragoi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Galati si Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Clement Haralam, Exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor si staretul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi.

Premiul I, in valoare de 25 milioane de lei, a fost obtinut de Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Cuvioasa Parascheva’ de la Manastirea Agapia.

Premiul II a fost acordat Corului Seminarului Teologic Ortodox ‘Mitropolitul Dosoftei’ din Suceava.

Premiul III a fost obtinut de doua coruri: Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de la Manastirea Neamt, dirijat de Parintele Viorel Laiu, si Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfantul Vasile cel Mare’ din Iasi, condus de Prof. Ilie Hrubaru.

Dirijorul Corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Veniamin Costachi’ de pe langa Manastirea Neamt, Parintele Viorel Laiu ne-a declarat ca este foarte multumit de rezultatul obtinut si spera ca pana la editiile urmatoare sa mai progreseze.

Trebuie precizat si faptul ca, in timpul in care juriul a facut departajarea candidatilor, pe scena a urcat Ansamblul vocal-instrumental ‘Doruletul’ din Botosani care i-a incantat pe cei prezenti cu o serie de cantece folclorice.

Pe langa premii au fost acordate trei Mentiuni si o Diploma de participare.

Mentionam faptul ca la eveniment au fost prezenti Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Prea Sfintitul Ghenadios – Mitropolit de Sasima si reprezentantul Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol, Inalt Prea Sfintitul Panteleimon – Mitropolit de Veria, Nausa si Kampania, Inalt Prea Sfintitul Pimen – Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Prea Sfintitul Ioachim – Episcopul Husilor, Prea Sfintitul Casian – Episcopul Dunarii-de-Jos si Prea Sfintitul Corneliu Barladeanu – Arhiereu vicar al Episcopiei Husilor.

Comentarii Facebook


Știri recente