Clerul și credincioșii Episcopiei Sloboziei și Călărașilor vor avea în scurt timp un episcop titular

Anunțul a fost făcut ieri, 24 mai, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la sfințirea bisericii „Sfânta Treime” din Fetești. În calitatea Sa de Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel asigură locotenența scaunului Episcopiei Sloboziei și Călărașilor – eparhie din care face parte locașul ce va fi sfințit -, până la alegerea și instalarea unui nou chiriarh (episcop titular), în a doua jumătate a lunii iunie a acestui an.

În data de 2 iunie 2009, se va săvârși parastasul de patruzeci de zile pentru vrednicul de pomenire Episcop Damaschin Coravu, iar vineri, 5 iunie, la București, la sediul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei va avea loc consultarea Sinodului Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei cu membrii Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în vederea alegerii unui nou episcop. În data de 18 iunie va avea loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care pe baza recomandărilor venite de la Eparhie și de la Sinodul Mitropolitan va alege noul episcop al Sloboziei și Călărașilor. Întronizarea noului episcop este programată pentru duminică, 28 iunie.

Preasfințitul Părinte Damaschin, Episcop al Sloboziei și Călărașilor în perioada 2000-2009, a trecut la Domnul, în seara zilei de 23 aprilie.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente