Clericii din județul Prahova în conferință

Preoții din județul Prahova s-au reunit astăzi, 6 iunie 2013, în cadrul conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară cu tema „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”.

Lucrările s-au desfășurat în Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, sub președinția Preasfințitului Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Deși cunoscut în istoria bisericească sub numele de secolul de aur al Bisericii secolul al IV-lea a debutat cu sângeroase persecuții la adresa creștinilor culminând cu Edictele împăraților Dioclețian și Galeriu din anii 303 și 304.În acest context este lesne de înțeles de ce atitudinea favorabilă creștinismului i-a adus celui programat Augustus supranumele de cel întocmai cu Apostolii și Apostoli între împărați”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează TRINITAS TV.

Lucrările conferinței au fost precedate de Sfânta Liturghie și de slujba de Te Deum, oficiate în biserica „Sfinții Împărați” din municipiu.

Întrunirea a reunit preoții din Protopopiatele Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați, preoții de caritate, dar și stareții și starețele așezămintelor monahale din județ. În cadrul lucrărilor, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București au susținut prelegeri despre Sfinții Împărați.

În cadrul sesiunii, au susținut referate părinți profesori de la Facultatea de Teologie din București, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS protopopul de Ploiești, părintele Ștefan Mușat: „Tema conferinței este legată de împlinirea a 1700 de ani de când Sfântul Constantin cel Mare a dat edictul de la Milan din anul 313. Sfântul Constantin cel Mare a făcut o mare schimbare în viața omenirii și nu doar în cea a Bisericii”.

La finalul lucrărilor, fiecare participant la Conferință a primit în dar volumul „Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii”, publicat la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei. Acesta reunește varianta extinsă a referatelor susținute în cadrul Conferinței.

Comentarii Facebook


Știri recente