Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci a plecat de pe Colina Bucuriei în Mitropolia de Drama din Grecia

Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci se întoarce astăzi, 29 octombrie în Grecia. Delegația greacă, însoțită de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, a plecat cu Cinstitul Lemn spre aeroportul internațional „Henri Coandă”, în jurul orei 14:20.

Înainte de plecarea spre aeroport, Cinstitul Lemn a fost adus în procesiune de pe baldachinul unde a fost așezat, spre închinare, în Reședința Patriarhală și a fost întâmpinat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Aici, în prezența a numeroși membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a avut loc un scurt moment liturgic dedicat acestui eveniment.

Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit Înaltpreasfințitului Pavlos, Mitropolit de Drama, pentru bucuria pe care a făcut-o credincioșilor prin aducerea la București a Cinstitului Lemn al Sfintei Cruci. La rândul său, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a mulțumit pentru ospitalitate și evidențiat faptul că „Puterea principală a Bisericii Ortodoxe Române este evlavia poporului român dreptcredincios”

Lemnul Sfintei Cruci a fost adus în România în data de 22 octombrie 2010, din Mitropolia de Drama, Grecia, și a fost așezat spre închinare, timp de șapte zile, pelerinilor aflați pe Colina Bucuriei, cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente