Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a ajuns la Alba Iulia

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost adus în această seară la Alba Iulia. Sfintele Moaște ale Apostolului Românilor au ajuns la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia în jurul orei 19:00, fiind însoțite de Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și de Înaltpreasfințitul Părinte Hrisostom, Mitropolit de Patras.

Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost adus cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Simeon Ștefan, Mitropolitul Transilvaniei, eveniment ce se va desfășura mâine, 30 octombrie 2011.

Sfântul Simion Ștefan a fost mitropolit al românilor transilvăneni și a trecut la Domnul în anul 1656, la Alba Iulia. În timpul păstoririi sale, în anul 1648, a fost tipărit Noul Testament zis „de la Bălgrad”, prima traducere românească integrală.

Canonizarea Mitropolitului Simion Ștefan, cu zi de pomenire la 24 aprilie, a fost aprobată în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 21 iulie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente