Cinstirea Veteranilor de Război în Sectorul 2 al Capitalei

Mai mulți veterani de război au primit ieri, 23 aprilie, din partea Primăriei Sectorului 2 din Capitală plachete de onoare. Ceremonia a debutat cu săvârșirea unei slujbe de Te Deum, de către Părintele Alexandru Gherasim, consilier al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Alexandru Gherasim: „Domnul Primar Neculai Onțanu a organizat un moment omagial pentru veteranii din Sectorul 2. Nu întâmplător a ales această zi de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință și făcătorul de minuni. Sfântul Gheorghe fiind protectorul armatei și fiind ocrotitor al Țărilor Române, ales de voievozi încă din vechime. Totodată, cu acest prilej, când veteranii din Sectorul 2 au fost premiați și omagiați de Primarie, am găsit momentul prielnic pentru a înmâna în cadrul festiv domnului Primar Neculai Onțanu, mandatul de membru delegat în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru următoarea perioadă de patru ani”.

La eveniment au participat aproximativ 100 de veterani de război, văduve ale veteranilor de război și membri ai familiilor acestora.

Anul acesta, Armata Română aniversează 65 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial, 20 de ani de la înființarea Asociației Naționale a Veteranilor de Război, 108 ani de când Carol I a propus titulatura de „Veteran de Război” și 180 de ani de la organizarea infanteriei.

Comentarii Facebook


Știri recente