Cinstirea Sfintei Cruci și comemorarea Mitropolitului Bartolomeu Anania la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

Biserica Ortodoxă s-a aflat pe 18 martie 2012, în Duminica a III-a din Postul Mare, numită și a Sfintei Cruci. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea Sfânta Liturghie a fost oficiată de către soborul de preoți și diaconi ai catedralei în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, după cum informează arhiram.ro.

La finalul slujbei Utreniei, în timpul unei procesiuni care are loc în mijlocul bisericii, Sfânta Cruce a fost scoasă din Sfântul Altar spre închinare.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu Anania, vâlcean la origine, născut la Glăvile-Vâlcea la data de 18 martie 1921. Evocarea ierarhului clujean a început încă de miercuri, 15 martie 2012, în cadrul ediției a doua a Memorialului Bartolomeu Valeriu Anania, festivități ce stau sub semnul împlinirii a 91 de ani de la nașterea sa, manifestări ce se vor încheia la data de 20 martie 2012.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroșii credincioși prezenți la Sfânta Liturghie urându-le să petreacă acest post în pace și liniște sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…