Cinstirea Maicii Domnului la Dunărea de Jos

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, icoana Născătoarei de Dumnezeu de la Mănăstirea gălățeană Adam a fost cinstită de mii de credincioși. Pe 15 august, Mănăstirea Vladimirești din Arhiepiscopia Dunării de Jos și-a sărbătorit hramul, informează Ziarul Lumina.

În ajunul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare pentru a cinsti pe Născătoarea de Dumnezeu. În această zi, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost readusă la mănăstire după ce, pe parcursul Postului Adormirii Maicii Domnului, aceasta s-a aflat în procesiune în peste 100 de parohii din protopopiatele eparhiei. Începând cu ora 16:00, Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Privegherii, urmată de săvârșirea Prohodului Maicii Domnului, în altarul de vară al mănăstirii, unde a fost așezată spre închinare și sfânta icoană.

Au participat peste 7.000 de credincioși, mai multe grupuri de cântăreți bisericești și numeroși copii îmbrăcați în costume populare, care au dorit să o cinstească pe ‘Sfânta de la Adam’. La final, conform tradiției, toți cei prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf al Maicii Domnului și pe sub sfânta icoană făcătoare de minuni, cântând imne Maicii Domnului și având în mâini lumânări aprinse și flori.

Binecuvântare arhierească și la Mănăstirea Vladimirești

Pe 15 august și-a serbat hramul și Mănăstirea Vladimirești, județul Galați. Cu acest prilej, în altarul de vară al mănăstirii, Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența pelerinilor și a credincioșilor din parohiile învecinate. La final, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit pelerinilor prezenți despre viața Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, din învățăturile Sfinților Părinți din primele veacuri ale Bisericii. După Sfânta Liturghie, toți cei prezenți au fost invitați, după tradiție, la agapa creștinească pregătită de maici, în trapeza mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente