Cinste Eroilor Neamului

Eroii neamului au fost pomeniți în Capitală, în mai multe locuri unde sunt amplasate monumente și ansambluri comemorative, informează TRINITAS TV.

În Parcul Carol, un sobor de preoți militari din Garnizoana București a oficiat o slujbă de pomenire în fața Mormântului Ostașului Necunoscut. Manifestarea a continuat cu ceremonia de depunere de coroane de flori din partea Președinției, a celor 2 camere ale Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naționale, precum și din partea altor instituții și asociații din țară.

În Parcul Carol au venit să aducă un omagiu cadre militare, veterani de război, demnitari dar și cadre didactice, elevi și copii.

În timpul ceremoniei, două formații de aeronave militare – trei avioane MiG-21 LanceR și trei elicoptere IAR-330 PUMA SOCAT – au survolat monumentul. La final, militarii din Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” au prezentat onorul.

Prima ceremonie la Mormântul Eroului Necunoscut a avut loc în Parcul Carol, în ziua de 17 mai 1923. Strămutat în timpul regimului comunist la Mausoleul de la Mărășești, Mormântul Eroului Necunoscut a fost reamplasat în Parcul Carol din Capitală în octombrie 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente