Cine este aproapele meu?

Parohia Apărătorii Patriei II din București va participa la Concursul Național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos”, concurs organizat de Sectorul Teologic-educațional al Patriarhie Române. Miniproiectul „Cine este aproapele meu?” va reprezenta Parohia Apărătorii Patriei II din București, după cum aflăm de pe site-ul parohial sfantulambrozie.ro/.

Miniproiectul realizat va fi trimis la Protoierie în perioada 26-30 martie 2012, urmând ca primele trei proiecte clasate la nivelul Protoieriei să fie trimise Centrului Eparhial, astfel încât premiile, la nivelul Patriarhiei Române, să fie acordate câștigătorilor de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în data de 21 mai 2012, la Catedrala Patriarhală.

La 20 februarie 2012 s-a constituit echipa managerială a proiectului. Din această echipă fac parte: pr. Paroh Mircea Uță, pr. Ion Armași, prof. Elena Mihăilă (Școala Generală nr.133), membrii Comitetului de conducere al Organizației de tineret „Sfântul Ambrozie”, urmând să fie selectați și un număr de 12 elevi de la Școala Generală Nr.133, aflată pe raza parohiei. S-a căzut de acord ca proiectul să aibă ca protagoniști pe copiii orfani de la Valea Plopului, județul Prahova, ca urmare a legăturii existente deja între parohia Apărătorii Patriei II și centrul de copii din Valea Screzii, unde au fost dăruite, în mai multe rânduri bani, alimente, haine și jucării pentru copii, ultima acțiune fiind în data 11.12.2011, prilej cu care Organizația de tineret a parohiei a prezentat și piesa de teatru Ambrozie episcop, iar corala bisericii a susținut un concert de colinde.

La 25 februarie 2012 a fost susținută cateheza Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți (Matei 22,39), în biserica parohială, de către Alexandru Radu, student la Facultatea de Teologie-ortodoxă „Justinian Patriarhul” București și membru în Comitetul de conducere al Organizației de tineret „Sfântul Ambrozie”. Au fost prezenți elevi de la Școala Generală nr.133. Copiii au urmărit o prezentare Power Point despre iubirea aproapelui, potrivit învățăturii date de Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos, au dialogat pe tema iubirii aproapelui și au urmărit un film documentar despre copiii de la așezământul social din Valea Plopului, de care se ocupă cu multă dăruire Părintele Nicolae Tănase.

La 3 martie 2012 în cadrul parohiei a fost organizat un atelier de creație, scopul acestuia fiind obținerea de fonduri (autofinanțarea) pentru implementarea Proiectului social filantropic de ajutorare a copiilor orfani de la Valea Plopului. S-au realizat mărțișoare din cocă dospită și coaptă în cuptor și pictată de elevi, precum și felicitări pictate pe carton și decorate cu frunze și diferite obiecte. La atelier au participat aproape 20 de elevi.

La 4 martie 2012, în curtea bisericii parohiale au fost amenajate panouri, pe care au fost așezate mărțișoarele și felicitările confecționate în cadrul atelierului de creație. Credincioșii ieșind de la slujbă, au putut admira și lua mărțișoare și felicitări, recompensând munca elevilor cu donațiile lor. Banii colectați vor fi folosiți în implementarea Proiectului.

La 10 martie 2012 Echipa managerială a proiectului va sorta donațiile credincioșilor constând în haine, jucării și alimente aduse la biserică și le va pregăti pentru transportul acestora la Valea Plopului.

La 11 martie 2012 se va continua colectarea de materiale și bani pentru Valea Plopului, apoi la 17 martie 2012 întreaga echipă care a lucrat la Proiect va face o vizită la Centrul de copii orfani de la Valea Plopului.

Comentarii Facebook


Știri recente