Cinci ierarhi au slujit la hramul Mănăstirii Sf. Ana din Orșova

La 25 iulie, când Biserica Ortodoxa prăznuiește Adormirea Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, mănăstirea Sf. Ana din Orșova și-a serbat hramul, informează episcopiaseverinului.ro.

Cu acest prilej slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de cinci arhierei format din IPS Irineu Mitropolitul Olteniei, PS Lucian Episcopul Caransebeșului, PS Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, PS Siluan Episcopul Românilor Ortodocși din Ungaria și PS Paisie Lugojanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

În cuvântul de învățătură IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit credincioșilor despre lumina credinței care trebuie să strălucească în viața și în faptele tuturor, așa cum lumina credinței Sfintei Ana a străbătut veacurile până la noi fiindu-ne model de viețuire, fapte bune și rugăciune stăruitoare.

La rândul sau PS Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei le-a mulțumit ierarhilor prezenți pentru participarea la acest eveniment deosebit de important, dar și maicii Starețe Iustina Popovici și tuturor ostenitoarelor care țin aprinsă candela în acest sfânt lăcaș de închinare.

Mănăstirea Sfânta Ana a fost ctitorită de ziaristul interbelic Pamfil Șeicaru, care a luptat în zona Orțovei în calitate de tânăr sublocotenent al Regimentului 17 Infanterie în primul Război Mondial.

La finalul Sfintei Liturghii soborul de ierarhi a oficiat slujba parastasului pentru Pamfil Șeicarul, ctitorul acestui sfânt lăcaș de cult, dar și pentru viețuitoarele acestei mănăstiri trecute la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente