Cinci ani de slujire neîntreruptă la Feldkirch, Austria

Parohia Ortodoxă Română ‘Nașterea Domnului’ din Feldkirch, oraș situat în landul austriac Vorarlberg, a împlinit duminică, 11 decembrie, cinci ani de slujire neîntreruptă. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, alături de părintele paroh Alexandru Nan, după cum ne informează Ziarul Lumina.

La slujbă au participat credincioși ortodocși români din întregul land Vorarlberg și câțiva români din estul Elveției. De asemenea, a fost prezent și un reprezentant al Episcopiei Catolice din oraș și al Catolica Unio. În cadrul Sfintei Liturghii, PS Sofian le-a vorbit credincioșilor despre semnificația cuvântului ‘evanghelie’, despre ‘vestea cea bună’, plecând de la faptul că hramul parohiei din Feldkirch este Nașterea Domnului. Amintind un cuvânt al regretatului părinte Teofil de la Sâmbăta de Sus, care spunea: ‘Ce faci te face’, Preasfințitul Sofian le-a vorbit credincioșilor despre bogăția pe care trebuie s-o caute în tot decursul vieții, și anume pe cea interioară. La final, pr. paroh Alexandru Nan a mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile trimise asupra comunității românești din vestul Austriei în cei cinci ani de slujire și, apoi, Preasfințitului Sofian pentru bucuria făcută prin prezența și slujirea în mijlocul comunității, precum și membrilor Consiliului Parohial și tuturor credincioșilor care au sprijinit și sprijină activitățile parohiei.

Momentele de bucurie au continuat în cadrul agapei organizate în sala Bisericii ‘Sfântul Pavel’ cu bucate tradiționale de post, pregătite cu multă dragoste și jertfă de către gospodinele parohiei. La agapă au participat și câțiva credincioși sârbi din oraș, însoțiți de parohul lor, pr. Mile Miljc. Neavând propria biserică, Parohia ‘Nașterea Domnului’ își desfășoară activitățile încă de la începuturile sale în Biserica Evanghelică din Feldkirch. ‘În cei cinci ani de existență a parohiei, IPS Mitropolit Serafim a vizitat de două ori micuța comunitate din vestul Austriei: în decembrie 2008 și în noiembrie 2010. Vizita PS Sofian a marcat, astfel, cea de-a treia slujire arhierească în sânul micuței comunități, care se confruntă cu prozelitismul cultelor neoprotestante din zonă, care au reușit, înainte de înființarea parohiei, să-i amăgească pe unii dintre ortodocșii români să-și părăsească credința străbună’, a declarat părintele paroh Alexandru Nan.

Comentarii Facebook


Știri recente