Cinci ani de la alegerea PS Episcop Lucian în demnitatea de chiriarh al Eparhiei Caransebeșului

În urmă cu cinci ani de zile, la 8 februarie 2006, Colegiul Electoral Bisericesc alegea pe Preasfințitul Episcop Lucian Mic în demnitatea de chiriarh al Eparhiei Caransebeșului.

Eparhia Caransebeșului a rămas vacantă prin alegerea la data de 3 noiembrie 2005, în demnitatea de Mitropolit al Ardealului, a Înalt Preasfințitului Părinte Laurențiu Streza.

La împlinirea a cinci ani de la ziua alegerii în demnitatea de chiriarh al istoricei eparhii a Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a mărturisit: ‘Ne aducem aminte cu emoție sfântă de ziua alegerii noastre în această demnitate. S-au scurs cinci ani de la acea dată și, așa cum este firesc, încercăm să evaluăm activitatea din această perioadă. E adevărat că încununarea activității noastre a reprezentat evenimentul din data de 12 septembrie 2010, când Preafericitul Părinte Patriarh ne-a cercetat părintește eparhia și a consacrat slujirii lui Dumnezeu noua Catedrală episcopală. O mare bucurie o constituie și faptul că am vizitat toate parohiile din cuprinsul eparhiei și ne-am rugat alături de toți preoții și credincioșii din episcopie, săvârșind rugăciune în fiecare biserică. La acestea se adaugă cei aproape 120 de noi clerici pe care i-am hirotonit și așezat în parohii, precum și activitățile administrative, editoriale, mediatice, culturale și social-filantropice pe care le-am desfășurat în această perioadă. Totodată, considerăm că mai sunt multe de împlinit și rugăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să ne întărească pentru a împlini ce nu am reușit în cei cinci ani de arhipăstorire’.

La acest ceas aniversar, preoți și credincioși din Episcopia Caransebeșului, și nu numai, transmit Preasfinției Sale ani binecuvântați cu rodnică slujire continuă în de Dumnezeu păzita Episcopie a Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente