Cinci ani de apariție neîntreruptă a cotidianului „Ziarul Lumina”

Vineri, 12 februarie 2010, orele 13.00, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc un moment aniversar cu prilejul împlinirii a cinci ani de apariție neîntreruptă a cotidianului Ziarul Lumina. Apărut la Iași la 7 februarie 2005, cu binecuvântarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Ziarul Lumina, primul cotidian creștin din România, este din octombrie 2007 parte integrantă a Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române.

Momentul aniversar va debuta cu un TE-DEUM, oficiat în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui proiect mediatic-misionar atât de necesar Bisericii Ortodoxe Române, și va continua cu evocarea unor momente importante din activitatea publicațiilor ‘Lumina’ – cotidianul „Ziarul Lumina”, săptămânalul „Lumina de Duminică” și periodicul „Vestitorul Ortodoxiei”. Cu acest prilej, vor fi acordate diplome de onoare unor colaboratori și binefăcători și va avea loc lansarea oficială a noii versiuni a site-ului www.ziarullumina.ro.

În mesajul de felicitare adresat redacției, binefăcătorilor și cititorilor cu prilejul acestei aniversări, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sublinia faptul că apariția acestui cotidian creștin ‘a fost deodată rodul eforturilor pe care un grup de laici ortodocși – jurnaliști, oameni de cultură, oameni de afaceri -, le-au făcut împreună cu un grup de clerici implicați în activitatea mediatică misionară, pentru a oferi cititorilor de presă scrisă o alternativă cu accent deosebit pe aspectul formativ, nu doar pe latura informativă, care este specifică unei astfel de publicații’. Alături de săptămânalul de spiritualitate și atitudine creștină ‘Lumina de Duminică’, cotidianul „Ziarul Lumina” și-a asumat ‘rolul de a contribui la formarea conștiinței creștinului implicat în viața bisericească, dar și activ în societatea de azi, deodată fiu al Bisericii și cetățean al Țării’.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente