Cimitirul soldatilor romani de la Tiganca, Republica Moldova, va fi inaugurat pe joi, 1 iunie 2006, cu prilejul sarbatorii Inaltarea Domnului, in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Eroilor, informeaza Rompres. Inaugurarea cimitirului de onoare de la Tiganca, judetul Cahul, situat la 3 km est de Prut, reprezinta un prim semn de cinstire a marilor batalii purtate de armata romana in zonele Cornesti, Odessa, Cotul Donului, Kuban, Caucaz, Stalingrad sau Crimeea in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pana in anul 2005, la 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, singurul semn al recunostintei romanesti la Tiganca a fost o troita instalata in 2004 pe locul fostului cimitir si inceperea demersurilor pentru realizarea unei manastiri in apropierea fostului cimitir romanesc de campanie. Cimitirul de onoare de la Tiganca se impunea a fi reamenajat astfel incat sa devina un loc de reculegere in memoria celor peste 71.000 de militari romani cazuti in Campania din est, in perioada iunie 1941-august 1944. Reconstructia cimitirului a constat in imprejmuirea acestuia, reamenajarea celor noua gropi comune, instalarea a 142 de cruci crestine, amplasarea a 11 placi comemorative de marmura, amenajarea peisagistica si a cailor de acces, montarea unei troite, a unei porti monumentale traditionale si a candelelor ce vor arde intru vesnica recunostinta a celor ce s-au sacrificat pentru tara.
Mitropolitul Laurențiu despre propria noastră schimbare la față: Fața este frumoasă dacă este plină de iubire
Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Sita Buzăului din județul Covasna. Cu acest prilej, ierarhul a explicat în ce ar consta propria noastră „schimbare la față”: „Fața este frumoasă…
Hram la Ceahlău: Pelerini din toată țara și de pe alte continente au urcat din nou pe Taborul României
Pelerini din țară, de peste Prut și de pe alte continente au urcat și în acest an pe Muntele Ceahlău, pentru a participa la hramul Mănăstirii Ceahlău. Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la eveniment, a…
Patriarhul Daniel a felicitat Mănăstirea Pasărea pentru activitățile desfășurate
Părintele Patriarh Daniel a vizitat duminică Mănăstirea Pasărea din județul Ilfov, unde a participat la Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. După slujbă, Preafericirea Sa a felicitat obștea pentru activitățile desfășurate și a…
Hristos ne învață să-L căutăm întâi pe El și apoi darurile Sale, care se înmulțesc prin binecuvântare: Patriarhul
„Mântuitorul Iisus Hristos dorește să ne învețe să-L căutăm pe El mai întâi și apoi darurile Sale, căci legătura noastră cu El este temelia vieții veșnice”, a spus duminică Părintele Patriarh Daniel. Din Evanghelia Înmulțirii…
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață”: Privind spre Dumnezeu și semeni
Școala de vară pentru liceeni „Viitorul este pro-viață” s-a încheiat vineri la Mănăstirea Caraiman. Tinerii au învățat să privească pe verticală, spre Dumnezeu, dar și pe orizontală, către semeni, pentru a le veni în ajutor…