Ciclul de conferinte ASCOR dedicate sarbatorii Nasterii Domnului au inceput ieri in aula Gheorghe Asachi a Universitatii Al. I. Cuza

Prima conferinta cu tema Trairea ortodoxa intr-o lume secularizata a fost sustinuta de Inalt Prea Sfintitul Serafim Joanta, Mitropoitul Germaniei si Europei Centrale. Inalt Prea Sfintia Sa a declarat ca marturia crestina in actualul context social se realizaza prin redescoperirea identitatii si traditiilor crestine proprii popurului roman, prin trairea Sfintei Liturghii si prin angajarea in ajutorarea semenului.

Conferintele, care in acest an sunt reunite sub titlul generic Nasterea lui Hristos – Lumina Vietii se vor incheia pe 17 decembrie. Printre parintii duhovnici, profesori universitari si oameni de cultura invitati se vor numara Arhimandrit Mina Dobzeu, publicist Lidia Popita – Stoicescu, profesor Ion Dafinoiu de la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei si preotii profesori Gheorghe Popa si Ioan Cristinel Tesu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente