Chiriarhul Oradiei în vizită la Mânăstirea Izbuc din Episcopia Oradiei

De prăznuirea Cuviosului Ioan cel Nou de la Neamț, 5 august 2010, și de praznicul Schimbării la Față a Domnului, 6 august 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în mijlocul obștii monahale de la Sfânta Mânăstire Izbuc, străveche vatră de sihăstrie din județul Bihor, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, joi, 5 august, la împlinirea a 50 de ani de la trecerea la cele veșnice a Cuviosului Ioan Românul de la Neamț, Iordan și Hozeva, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de ieromonahi, preoți și diaconi. În cadrul slujbei, unul dintre monahii mânăstirii va primi schima cea mare sau marele și îngerescul chip. După-amiază, în cadrul Vecerniei, Preasfințitul Sofronie va oficia rânduiala tunderii în monahism pentru doi frați de la Mânăstirea Izbuc.

Vineri, 6 august, Chiriarhul Oradiei va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară al mânăstirii, la praznic fiind așteptați să participe un mare număr de preoți de la parohiile din cuprinsul întregii Eparhii, precum și numeroși credincioși din județul Bihor, dar și din întreaga țară.

Menționăm că Mânăstirea Izbuc a funcționat din străvechime ca vatră de sihăstrie monahală, fiind reactivată în anul 1928 de către venerabilul Episcop ctitor Roman Ciorogariu al Oradiei, care ar fi dorit să fie îngropat aici. Ea funcționează neîntrerupt de la reluarea firului vieții monahale, fiind singurul așezământ monahal existent în Episcopia Oradiei până la evenimentele din decembrie 1989.

Mânăstirea estre cunoscută în întreaga țară datorită „Izbucului”, un izvor de apă tămăduitor cu curgere intermitentă, precum și prin icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente