Chiriarhul Eparhiei Maramureșului și Sătmarului pentru a 70-a oară la hramul Mănăstirii Rohia

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost cinstit cu multă evlavie și în ținutul pitoresc al Maramureșului. La Mănăstirea „Sfânta Ana”- Rohia din „Țara Lapușului”, peste 10.000 de credincioși au urcat astăzi „Dealul Viei” pentru a lua parte la slujba de hram, după cum ne informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie de la mănăstirea unde își doarme somnul de veci părintele Nicolae Steinhardt a fost oficiată în altarul de vară de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre importanța rugăciunii înălțată către Dumnezeu din interiorul așezămintelor monahale, pentru că rugăciunea este bineprimită mai într-un loc ales de Dumnezeu, evidențiind faptul că aici în sfânta biserică credincioșii aud și cuvântul lui Dumnezeu.

Acesta este al 70-lea an de când venerabilul ierarh al Maramureșului și Sătmarului participă la hramul Mănăstirii Rohia.

Mănăstirea „Sfânta Ana”- Rohia, așezată în mijlocul unui codru de fag și stejar este unul dintre cele mai frumoase și vizitate așezăminte monahale din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…