„Chip de mamă și de DAR”- proiect misionar-social derulat de parohia română ortodoxă din Albacete

Parohia română ortodoxă din Albacete – Spania, derulează până la începutul lunii iunie, proiectul misionar-social cu titlul „Chip de mamă și de DAR”. Acesta cuprinde mai multe activități destinate conferirii de recunoaștere și valorizare femeii creștine, atât în societate, cât și în familie. Proiectul se adresează și copiilor din parohie, cărora le sunt oferite elementele unei educații morale și religioase adecvată dezvoltării lor spirituale.

Mai multe informații a oferit părintele paroh Sebastian Cătălin Hogea: „Proiectul «Chip de mamă și de DAR» a fost inițiat de parohia Albacete în dorința de a pune bazele unei mai bune apropieri între oameni și a valorifica familia și tradițiile familiei. Avem în vedere exemplificarea rolului fiecărui membru al familiei, de a determina foarte bine ceea ce trebuie să facă fiecare într-o familie și de a-i valoriza atât în interiorul familiei și cât și în ceea ce privește relațiile cu comunitatea și relațiile cu Biserica”, informează Radio TRINITAS.

În cadrul proiectului amintit, toate femeile participante la slujba duminicală din data de 07 martie au primit câte un cadou simbolic, iar copiii din parohie au organizat un spectacol dedicat zilei de 8 martie. Următoarele etape vor avea loc în zilele de 18 aprilie și 1 iunie, a precizat părintele Sebastian Cătălin Hogea: „Pe 18 aprilie, în Duminica Mironosițelor Femei o să pregătim un mic spectacol pentru mamele creștine, iar la data de 1 iunie ne-am gândit să organizăm o serie de activități în care să implicăm copiii. Ne-am gândit la câteva întreceri sportive după care alte activități care vor apărea pe parcurs”.

Parohia Albacete va organiza și alte activități care să implice tinerii ortodocși, în special catehetice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…