Chemare la rugaciune si fapte de ajutorare

In aceste momente de grea cumpana, cand ‘toata faptura impreuna suspina’ (Rom. 8,22) din pricina pacatelor noastre, impartasim durerea profunda a fratilor nostri din majoritatea regiunilor tarii, greu incercati de revarsarea nemiloasa a apelor care a curmat vieti omenesti si a provocat mari pagube materiale.

In fata acestui fenomen apocaliptic, chemam parinteste pe preotii, monahii si credinciosii BisericiI noastre sa ingenunchem si sa ne rugam staruitor pentru izbavirea de primejdii si iertarea greselilor noastre, ca Prea Milostivul Dumnezeu sa-si intoarca fata spre noi, pentru ca asa cum spune psalmistul, ‘toti ne-am abatut, impreuna netrebnici ne-am facut’ (Psalm 13,3); dar pentru ca Bunul Dumnezeu sa-si intoarca fata Sa catre noi, se cuvine ca si noi sa ne intoarcem nadejdea catre Dumnezeu si iubirea fata de semenii nostri, inlaturand barierele indiferentei, urii si nedreptatii dintre noi.

Cu parinteasca dragoste, chemam pe toti fiii si fiicele Bisericii noastre sa ajute pe semenii lor aflati in suferinta, aducand alinare zecilor de mii de frati ai nostri fara locuinte si cele necesare vietii, colectele organizate pe plan local urmand sa fie distribuite direct celor afectati, dupa randuiala pe care Inalt Prea Sfintitii si Prea Sfintitii Ierarhi o vor stabili.

Cunoscand ca Dumnezeu ‘pe cel ce da de buna voie il iubeste’ (II Cor. 9,7), binecuvantam pe toti cei care vor contribui la ajutorarea fratilor nostri sinistrati.

Cu parinteasca dragoste si binecuvantare,

Prea Fericitul Teoctist

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Comentarii Facebook


Știri recente