Chemare la fapta bună

Încă nu s-au uscat lacrimile fraților noștri bântuiți de revărsarea apelor care le-au distrus casele, gospodăriile și ogoarele.

Printre ei se află și vecinii noștri din Maramureș. Tăcuți, resemnați, nu ne-au adresat nici un apel de ajutor, dar e de datoria noastră să ne gândim la ei și să le ieșim înainte.

Pentru fapta bună nu e niciodată prea târziu. Emit acest îndemn către toți preoții, credincioșii, monahii și monahiile din protopopiatele Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, începând cu Catedrala Mitropolitană și Centrul Eparhial, care vor organiza colecte de bani, îmbrăcăminte, obiecte casnice și, eventual, materiale de construcție, începând cu ziua de 15 august, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, și continuând cu Duminicile din 17, 24 și 31 august 2008. Sumele și bunurile colectate vor fi depuse la fiecare protopopiat, iar acesta le va înainta la Centrul Eparhial, Sectorul Misionar-Social, în prima săptămână a lunii septembrie 2008, după care totul va fi predat structurilor organizatorice anume constituite în Maramureș.

Dumnezeu să-i binecuvinteze și să-i răsplătească din darurile Sale cele bogate pe toți cei ce vor participa la această colectă.

†BARTOLOMEU

Arhiepiscop și Mitropolit

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…