Cete de colindători la Palatul Patriarhiei

Trei cete de colindători din diferite zone ale țării au fost primite, la sfârșitul săptămânii trecute, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Palatul Patriarhiei.

Îmbrăcați în costume populare, cei aproximativ 40 de copii ai Corului „Theotokos” din Alba Iulia l-au colindat vineri, 14 decembrie, pe Patriarhul României, oferindu-i un buchet de colinde tradiționale românești acompaniate de instrumente muzicale.

Preafericirea Sa i-a binecuvântat pe copii și le-a oferit daruri.

„Vă felicităm, vă dorim ajutor de la Dumnezeu în toată activitatea voastră și Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvânteze familiile voastre, pe profesorii și învățătorii de la școală și pe părinții duhovnicești de la biserică, care v-au învățat aceste colinde și care vă încurajează să păstrați tradițiile românești pentru a transmite din generație în generație acest mesaj numit colindul sfânt și bun. Este sfânt pentru că vorbește despre Dumnezeu cel Unul Sfânt și este bun pentru că îndeamnă la bunătate, astfel încât la bunătatea milostivă a lui Dumnezeu să răspundem și noi cu bunătatea inimii, cu o deosebită bucurie a sărbătorilor”, a spus Preafericirea Sa. Tot vineri seară, Patriarhul Bisericii noastre a fost colindat de Grupul „Datina românească” din cadrul Asociației „Tradiția românească”, dirijat de părintele Vladimir Alexa din Parohia Buzoieni, Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Sâmbătă, 15 decembrie 2012, după cum aflăm din Ziarul Lumina, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a primit pe membrii Ansamblului vocal-instrumental „Gura izvorului” din Suceava, care au intonat colinde tradiționale și o urătură specifică zonei. Colindătorii erau majoritatea elevi de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, însoțiți de directorul acestei instituții de învățământ, Traian Pușcă, și de prof. Ilaria Pușcă. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a felicitat pentru colindele frumoase și eforturile pe care le depun pentru păstrarea tradițiilor românești: „Ne-am bucurat foarte mult că și anul acesta am văzut bogăția deosebită a cântărilor specifice sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou ale bucovinenilor. Cu adevărat, Bucovina este o grădină a frumuseților naturii, dar și a culturii populare izvorâtă din credința creștină. Vă felicităm și pentru că ați venit de la o distanță foarte mare într-o vreme în care în Bucovina și Moldova este multă ninsoare, dar credința puternică și dragostea față de tradițiile populare românești creștine este, de asemenea, foarte vie. Această tradiție a Bucovinei este un model pentru toată țara”.

Comentarii Facebook


Știri recente