Cete de colindători la Centrul Eparhial din Caransebeș

În aceste zile, la reședința episcopală din Caransebeș sosesc cete de colindători pentru a-și colinda părintele duhovnicesc, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, care a primit oaspeții în „Salonul Episcopilor” din reședința episcopală.

Primii colindători au fost colaboratorii de la Centrul Eparhial, primiți de Chiriarh, precum și profesorii Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Totodată au mai venit din toate zonele Eparhiei, în special de la școlile din împrejurimi. Toți au venit gătiți în haine de sărbătoare, îmbrăcați în portul popular specific zonei Banatului de Munte.

La Episcopia Caransebeșului sunt așteptați și monahi din cuprinsul eparhiei, coruri parohiale și alte cete de colindători. Ultima zi de colindat la episcopie va fi în după amiaza zilei de 23 decembrie 2012, când pe soleea catedralei episcopale sunt așteptați peste 600 de colindători. Episcopia Caransebeșului a pregătit pentru colindători peste 1000 de pachete, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Și în aceste zile și în ziua de duminică toți colindătorii sunt răsplătiți cu daruri, iconițe și calendare din partea Preasfinției Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente