Ceremoniile de întronizare a noilor ierarhi care vor păstori Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Episcopia Hușilor

La sfârșitul acestei luni vor avea loc ceremoniile de întronizare a noilor ierarhi care vor păstori Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Episcopia Hușilor. Ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, noul chiriarh ales al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, se va desfășura duminică, 28 iunie, în Catedrala episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. Manifestările prilejuite de acest eveniment vor începe încă de mâine, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sosi în această eparhie. În prima parte a zilei, Preafericirea Sa va fi prezent la Polihroniul care va fi oficiat la Catedrala episcopală.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa duminică la ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Vincențiu, alături de alți 19 ierarhi.

Ceremonia de întronizare a Preasfințitului Părinte Corneliu, noul chiriarh ales al Episcopiei Hușilor, va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în Catedrala episcopală din Huși. Evenimentul va avea loc luni, 29 iunie, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii Catedralei episcopale.

Noi episcopi au fost aleși în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 18-19 iunie.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente