Ceremonii la început de an academic la universitățile din Galați

Ziua de 1 octombrie a fost marcată la Galați de deschiderea porților noului an academic 2012-2013. În baza tradiționalei și fructuoasei conlucrări dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos și universitatea cu același nume din Galați, festivitatea academică a fost prefațată de participarea cadrelor didactice universitare, a studenților și masteranzilor la slujba de Te-Deum, oficiată în Catedrala arhiepiscopală de către Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți alcătuit din preoții profesori ai Departamentului Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie din Galați, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Programul zilei a continuat cu festivitatea academică a deschiderii oficiale a noului an universitar în noua sală de festivități a universității (fostă capelă ortodoxă, inaugurată anul trecut), la care au participat studenți, masteranzi și profesori ai Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie, ai Facultății de Medicină și Farmacie din Galați, precum și înalte oficialități locale și județene.

În cuvântul rostit, Înalt Preasfinția Sa a arătat că ‘permanentul dialog între teologie și știință ne ajută să identificăm mai ușor pașii spre sufletele tinerilor. De asemenea, prin teologia socială putem face pași mai convingători spre omul de pe stradă care, prin Biserică, redescoperă speranța, bucuria, credința, cultura și iubirea de neam și țară’.

În aceeași zi, chiriarhul Dunării de Jos a participat și la deschiderea noului an academic la Universitatea ‘Danubius’ din Galați. Odată cu deschiderea acestui an, universitatea sărbătorește și 20 de ani de la înființare, prilej cu care a fost prezentat un film documentar despre activitatea din cele două decenii. În cuvântul adresat profesorilor și studenților, Înalt Preasfinția Sa a subliniat relația dintre ‘ușile universitare și ușile sufletești ale tinerilor care într-un centru academic capătă valențe cu totul speciale. Mă bucur că înainte de a săvârși legiuita deschidere a sufletelor profesorilor către studenți și a studenților către profesori și societate, mai știm să ne amintim formarea unei singure fraze care să însemne crezul nostru în desăvârșirea umană care se face reciproc, prin știință și credință, prin credință și știință’. La festivitate a participat fondatorul instituției, Benone Pușcă, noul rector Andi Pușcă, oficialități locale, membri ai corpului didactic, precum și tinerii studenți și masteranzi ai universității.

Comentarii Facebook


Știri recente