Ceremonie militară comemorativă la Sibiu

La Sibiu a fost dezvelit astăzi, 18 mai, monumentul comemorativ al generalului maior doctor Nicolae Gheorghe Uscoi. Evenimentul a avut loc în incinta Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” în prezența Mitropolitului Ardealului, Înaltpreasfințitul Laurențiu și a Ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

După primirea oficială și a onorului militar, soborul de preoți, condus de Părintele Mitropolit, a oficiat Slujba de Parastas și a binecuvântat monumentul dedicat generalului maior doctor Nicolae Gheorghe Uscoi.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului: „Am participat cu pietatea cuvenită pentru că acest om a meritat cinstirea din partea Bisericii, fiind multă vreme membru în Adunarea Eparhială. A fost un om foarte credincios, a fost cinstit chiar de Ministrul Apărării Naționale, prin prezență, deși ploaia a incomodat desfășurarea activităților. Dragostea și cinstirea cuvenită acestei personalități a fost pilduitoare, bustul fiind înconjurat de coroane de flori ce au fost depuse în cinstea lui. Noi am făcut și o rugăciune de pomenire pentru ca Dumnezeu să îi odihnească sufletul în corturile drepților”.

Generalul maior doctor Nicolae Gheorghe Uscoi a fost rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în perioada 2001-2005. A scris numeroase cărți, studii, articole de specialitate și a fost membru în diferite instituții internaționale precum Societatea Internațională de Drept Militar și Drept al Războiului. A trecut la Domnul, în anul 2005, într-un tragic accident de mașină.

Comentarii Facebook


Știri recente