Ceremonial militar și religios de Ziua Națională la Craiova

Câteva mii de locuitori, reprezentanți ai autorităților locale și ai principalelor instituții publice au participat astăzi la ceremonialul militar-religios desfășurat în Piața „Alexandru Ioan Cuza” din Craiova, cu prilejul Zilei Naționale a României, informează TRINITAS TV. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național și săvârșirea unei slujbe de Te Deum de către un sobor format din preoți de la Centrul eparhial și capelani ai Garnizoanei Craiova, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că ostașii „au invocat puterea lui Dumnezeu în toate momentele acestea și credința străbună le-a fost ideal și obiectiv. De aceea, unirea de la 1918 nu poate fi pusă pe seama nici unui guvern, lider politic, ci este unirea românilor”.

După rostirea alocuțiunilor au fost depuse coroane de flori la monumentul domnitorului „Alexandru Ioan Cuza”, iar la final a avut loc parada militară. Alături de cadrele militare au defilat și structuri ale Ministerului Administrației și Internelor cu tehnica de intervenție din dotare.

Comentarii Facebook


Știri recente