Ceremonial militar-religios de Ziua Armatei Române la Râmnicu Vâlcea

De Ziua Armatei Române, astăzi, 25 octombrie 2012, la monumentul eroilor din centrul orașului Râmnicu Vâlcea a avut loc un ceremonial militar – religios cu depunere de coroane de flori, în memoria ostașilor români care s-au jertfit de-a lungul anilor pentru țară, neam și credința ortodoxă strămoșească, după cum ne informează Arhidiacon Ioan Liviu Găman.

Festivitățile au debutat la orele 10:00, prin intonarea Imnului de Stat al României și oficierea unei slujbe religioase, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi. Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, la eveniment a participat Părintele Octavian Țăpârlan, Inspector Patrimoniu.

La sărbătoarea militar-religioasă desfășurată în cinstea Zilei Armatei, au participat, alături de militarii râmniceni, preoți, reprezentanți ai administrației de stat, locale și centrale, precum și ai principalelor instituții publice, și veterani de război. După depunerea coroanelor de flori și alocuțiuni, manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare și prezentarea onorului.

În urmă cu 68 de ani, la 25 octombrie 1944, ostașii români ai Armatelor 1 și a 4-a au eliberat orașele Carei și Satu-Mare. Astfel erau înlăturate, consecințele odiosului Dictat de la Viena, prin care partea de nord-vest a Ardealului, leagăn al românismului, fusese smulsă din trupul țării.

Aproximativ 58.000 de ostași români, morți, răniți sau dispăruți au plătit atunci tributul de sânge al eliberării teritoriului românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente