Ceremonial cu onoruri militare la Craiova

Soldații craioveni, membri în Batalioanele 20 și 26 Infanterie, au fost primiți acasă miercuri, 17 august, în cadrul unei ceremonii solemne, după întoarcerea din operațiunile de menținere a păcii în Afganistan. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de preoții celor două garnizoane, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Evenimentul a avut loc în curtea garnizoanei Batalionului 20 Infanterie, de pe strada Caracal. Soborul preoților militari a fost condus de părintele Adrian Stănulică, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei și delegat al Înalt Preasfințitului Mitropolit Irineu la eveniment. După strigarea apelului și intonarea imnului național, au fost susținute mai multe alocuțiuni de reprezentanții autorităților de stat și locale.

‘Să căutați mai întâi pacea și dreptatea lui Dumnezeu’

Prin mesajul IPS Părinte Irineu citit în fața celor două garnizoane de părintele consilier Stănulică, ostașii craioveni au fost îndemnați să prețuiască adevăratele valori spirituale care stau la temelia identității noastre naționale: ‘Ținând cont de mandatul pe care îl aveți de îndeplinit, trebuie să căutați mai întâi pacea și dreptatea lui Dumnezeu, după cuvintele psalmistului care spune: ‘Ferește-te de rău și fă binele, caută pacea și o urmează pe ea’, pentru că ‘Ochii Domnului sunt spre cei drepți și urechile Lui spre rugăciunile lor’ (Psalmul 33, 13-14). În acest sens, vă îndemn să aveți permanent în minte modelul Sfinților Mucenici care, așa cum zice Sfântul Vasile cel Mare, ‘s-au făcut priveliște lumii, îngerilor, oamenilor; au ridicat pe cei căzuți, au întărit pe cei șovăielnici, au făcut de două ori mai mare celor credincioși dorința de mucenicie, cu toții au înălțat un singur trofeu al credinței în Dumnezeu și cu toții au fost împodobiți cu o singură cunună, a dreptății lui Hristos Iisus, Domnul nostru’. Astfel, cu ochii ațintiți către Sfânta Cruce, purtând în inimi stindardul iubirii și al credinței, să nădăjduiți către Dumnezeiasca Înviere, lucrând în fiecare zi cu frică mântuirea voastră. Numai în felul acesta vă veți putea arăta cu adevărat păstrători și propovăduitori ai adevăratelor valori spirituale, oriunde vă veți duce’.

Cele două batalioane craiovene, 20 și 26 Infanterie, ocupă un loc foarte important în istoria armiei oltene. În palmaresul lor se numără participarea la mai multe misiuni pentru menținerea păcii în zone de deflagrație cu grad ridicat de risc, precum Afganistan, Irak, Kosovo, Bosnia Herțegovina, Albania, Angola.

Cunoscuți sub numele de Scorpionii Negrii (Batalionul 20 Infanterie) și Scorpionii Roșii (Batalionul 26 Infanterie), soldații craioveni și-au făcut de fiecare dată cu responsabilitate datoria. Pentru rezultatele deosebite obținute în teatrele de operații, ostașii au fost felicitați de Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, prezent la eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente