Ceremonia de încheiere a anului școlar la Seminarul Teologic Ortodox din Buzău

La Buzău, în paraclisul arhiepiscopal „Sfinții Împărați Constantin și Elena – mama sa” s-a desfășurat astăzi, 10 iunie, ceremonia de încheiere a anului școlar 2009-2010 pentru elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” și ai Școlii de Cântăreți bisericești din Buzău. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

„Ne-am rugat cu toții și am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră și în mod deosebit asupra frățiilor voastre în acest an. În rugăciunile pe care le-ați ascultat ați reținut că trebuie să sporim în dreapta credință, trebuie să ne sporim dragostea față de Dumnezeu, față de aproapele și de orice faptă bună folositoare semenilor noștri”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

După ce a fost oficiată o slujbă de Te Deum s-a făcut premierea elevilor care s-au distins la învățătură precum și la concursurile școlare naționale sau internaționale.

Întâistătătorul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a oferit elevilor cărți cu tematică religioasă, iar Centrul eparhial a acordat zece locuri în tabere școlare.

La ceremonie au participat elevi și părinți ai acestora, profesori, precum și preoți slujitori.

Comentarii Facebook


Știri recente