Cercuri preoțești în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Preoții din Cluj-Napoca s-au întrunit marți, 11 septembrie 2012, la Cercul preoțesc lunar. Întâlnirea a debutat cu o slujbă de Te Deum și a avut loc în Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’, unde paroh este pr. Ioan Roman, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania. Protopopul de Cluj 2, pr. Gheorghe Braica, le-a făcut cunoscute clericilor anunțurile venite din partea Arhiepiscopiei Clujului și a Patriarhiei Române. A fost prezentat proiectul dezbaterilor pentru familii și viitoare familii, ce se va desfășura în unele parohii clujene, luna viitoare, cu sprijinul Organizației creștine ‘Agape’, care a fost reprezentată la întâlnire de directorul executiv Liviu Baltă și asistentul social Mihai Coste.

Preoții din Cluj-Napoca au fost informați despre importanța colaborării cu instituțiile de presă ale bisericii, iar directorul Radio Renașterea, Paul Siladi, le-a prezentat un ghid de mediatizare a evenimentelor, apoi, prof. Adrian Papahagi de la Facultatea clujeană de Litere le-a vorbit preoților despre identitatea creștin-ortodoxă și identitatea civică, cea de români și europeni.

O întâlnire de lucru condusă de pr. protopop Teofil Herineanu s-a desfășurat și la Dej. S-au discutat problemele administrative, în special cea referitoare la finalizarea construcției noului sediu al Protopopiatului Dej, apoi a fost susținută conferința cu tema ‘Mâncăruri curate și necurate’, fiind stabilită și tema de lucru pentru următorul cerc preoțesc, din octombrie, care va fi ‘Împărăția de o mie de ani’.

Ieri, 12 septembrie, a avut loc ședința lunară a preoților din Beclean, la sediul provizoriu al protopopiatului, și a fost condusă de pr. protopop Doru Zimveliu. Au fost abordate probleme pastoral-misionare și chestiuni administrative, precum și despre necesitatea unei colaborări susținute cu profesorii de religie și importanța prezenței preoților în școli. A fost prezentat programul liturgic și duhovnicesc trimis de Arhiepiscopia Clujului. Următoarea conferință a preoților din Protopopiatul Beclean va avea loc pe 9 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente