Cercuri pastorale în Protoieria Câmpina

Săptămâna aceasta se desfășoară mai multe cercuri pastoral-misionare în protoieriile Ploiești și Câmpina din Arhiepiscopia Bucureștilor. Tema dezbătută este dedicată Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Pe lângă alte probleme administrative se vor discuta diverse proiecte ale diaconiei sociale.

În cadrul Protoieriei Câmpina, primul cerc pastoral a avut loc în 16 ianuarie pentru preoții din centrul I Câmpina. Următoarele cercuri pastorale vor continua mâine, 9 februarie 2012, respectiv marți, 14 februarie. Mâine, se întrunesc preoții din patru centre: centrul II Sinaia, la biserica Parohiei Bușteni; centrul IV Brebu, la biserica Parohiei Lunca Mare; centrul V Filipeștii de Târg, la biserica Parohiei Coada Izvorului și centrul VI Băicoi, la biserica Parohiei Tufeni II. Săptămâna viitoare, marți, 14 februarie, preoții din Cercul Pastoral III Breaza se vor întruni la biserica Parohiei Breaza de Jos.

‘Aceste cercuri se vor desfășura după rânduiala stabilită la noi, Utrenie, Sfânta Liturghie, cuvânt de învățătură și, bineînțeles, referatul susținut de către un preot despre semnificațiile duhovnicești ale Tainei Sfântului Maslu în viața credincioșilor. Vor participa preoții din zona care alcătuiește centrul respectiv, sub îndrumarea unui preot coordonator. Alături de preoți vor participa cântăreții și credincioșii parohiei respective. La o asemenea întrunire pastorală este o atmosferă deosebită, mai ales că nu de multe ori credincioșii se pot bucura de o prezență atât de numeroasă a preoților. La aceste cercuri pastorale participă și preoții de caritate de la așezămintele sociale: spitale, penitenciare, unități militare, care sunt integrați în viața și activitatea protoieriei noastre. În perioada Postului Sfintelor Paști vom săvârși în aceste așezăminte sociale Taina Sfântului Maslu în sobor, cu participarea bolnavilor din spital, respectiv a celor privați de libertate din penitenciare. Este o hotărâre a noastră, a Protoieriei Câmpina’, a precizat părintele protoiereu Costică Dumitru după cum ne informează Ziarul Lumina.

Pe lângă tema dezbătută în cadrul întrunirilor pastorale, se va discuta și despre diaconia socială a fiecărei parohii, întrucât, mai spus părintele protoiereu, există familii aflate în dificultate materială și nu își pot procura lemne pentru încălzit. Aceste lucruri se vor dezbate și în cadrul ședinței administrative a Protoieriei Câmpina, programată luni, 13 februarie.

Foto: arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente